Kata-pult,

Mennyei omlós csirkemell aszalt szilvával, bacon köntösbe bújtatva

 

A következő receptünk egy igazi hibrid gasztrocsoda, ugyanis receptek összeelegyítésén túl családtagok szuper tippjeinek alkalmazásával egyetemben született meg, és vált tökéletessé. A végeredményért megéri dolgozni, ropogósra sült szalonnába tekert, ízletes aszalt szilvával töltött omlós, finoman fűszerezett csirkehús kerül az asztalunkra!

Amellett, hogy mennyei ételt alkotunk, egészen egyszerű az elkészítés is. Kizárólag a sütés, ami kicsit időigényes, de mi közben nyugodtan lazíthatunk, vagy akár gyorsan elvégezhetjük a napi házimunkát.

A hozzávalók a következők:

  • 2 egész csirkemellfilé (kb. 80 dkg)
  • vegeta
  • bors
  • fokhagymapor vagy zúzott fokhagyma
  • aszalt szilva
  • 500 gramm sertészsír

Elkészítése:

  1. Első lépésben kiklopfolom a vékony szeletekre vágott csirkemelleket. Befűszerezem őket a vegeta, bors és fokhagyma keverékével.
  2. Aszalt szilvákat helyezünk a mellek közepére, és a széleket ráhajtom a szilvákra, batyuszerűen. (Mi 3-3 db szilvát töltöttünk minden husiba), Egy-egy darab vékonyra szelt baconszalonnába tekerem a töltött csirkét. (Mi eleve fóliázott, vékonyra szelt szalonnával dolgoztunk).
  3. Belerakom a húsokat egy tepsibe.
  4. Felolvasztom serpenyőben a zsírt, és leöntöm vele a húsokat. Ettől lesz különlegesen omlós az állaga, és isteni az ízvilága. 

313d98d11cb78a37692921dd04bce934.png

  5.  Kb. másfél órát hagyom sülni a sütőben, amikor a bacon szép pirosra és ropogósra sül, készen is vagyunk!

  6.  Különféle köretekkel harmonizálhat, akár rizibizi, akár krumpli is lehet a terítéken. Mi ropogós sült krumplival tálaltuk, és petrezselymet, uborkát, céklát használtunk fel díszítésként.

16736630_1419990628025443_1189073052_n.jpg

 Jó étvágyat!

Ha tetszett, amit olvastál, kövess Facebookon, hogy ne maradj le a folytatásról! 🙂

Ha most kapcsolódtál be, érdemes a történet előzményeit is (korábbi bejegyzéseimet) elolvasnod!

Ha szívesen kipróbálnád további tejmentes receptjeimet, akkor kattints IDE!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. commando says:

    @OKissKata: Köszönöm! Elektromos sütőm van, megpróbálom 200 fokon, aztán majd figyelek!

  2. OKissKata says:

    @commando: Ezt az ételt egy elég régi típusú gázsütőben sütöttük teljes lángon, sajnos a pontos hőfokot nem tudom, nincs jelölve. A sütő nem volt előmelegítve. Valóban nem mindegy, milyen hőfokon sütünk adott ideig, de ez a sütő típusától is függ. Modernebb tűzhelyek esetében ez az időtartam jóval rövidebb lehet; ha a bacon is pirosra sült, akkor biztosan kész.

  3. commando says:

    És hány fokos sütőben van másfél órát? Mert, ugye, nem mindegy!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!