Mennyei omlós csirkemell aszalt szilvával, bacon köntösbe bújtatva

A következő receptünk egy igazi hibrid gasztrocsoda, ugyanis receptek összeelegyítésén túl családtagok szuper tippjeinek alkalmazásával egyetemben született meg, és vált tökéletessé. A végeredményért megéri dolgozni, ropogósra sült szalonnába tekert, ízletes aszalt szilvával töltött omlós, finoman fűszerezett csirkehús kerül az asztalunkra!

Amellett, hogy mennyei ételt alkotunk, egészen egyszerű az elkészítés is. Kizárólag a sütés, ami kicsit időigényes, de mi közben nyugodtan lazíthatunk, vagy akár gyorsan elvégezhetjük a napi házimunkát.

A hozzávalók a következők:

Elkészítése:

  1. Első lépésben kiklopfolom a vékony szeletekre vágott csirkemelleket. Befűszerezem őket a vegeta, bors és fokhagyma keverékével.
  2. Aszalt szilvákat helyezünk a mellek közepére, és a széleket ráhajtom a szilvákra, batyuszerűen. (Mi 3-3 db szilvát töltöttünk minden husiba), Egy-egy darab vékonyra szelt baconszalonnába tekerem a töltött csirkét. (Mi eleve fóliázott, vékonyra szelt szalonnával dolgoztunk).
  3. Belerakom a húsokat egy tepsibe.
  4. Felolvasztom serpenyőben a zsírt, és leöntöm vele a húsokat. Ettől lesz különlegesen omlós az állaga, és isteni az ízvilága. 

  5.  Kb. másfél órát hagyom sülni a sütőben, amikor a bacon szép pirosra és ropogósra sül, készen is vagyunk!

  6.  Különféle köretekkel harmonizálhat, akár rizibizi, akár krumpli is lehet a terítéken. Mi ropogós sült krumplival tálaltuk, és petrezselymet, uborkát, céklát használtunk fel díszítésként.

 Jó étvágyat!

Címkék: , ,

Ha tetszett, amit olvastál, kövess Facebookon, hogy ne maradj le a folytatásról! 🙂

Ha most kapcsolódtál be, érdemes a történet előzményeit is (korábbi bejegyzéseimet) elolvasnod!

Ha szívesen kipróbálnád további tejmentes receptjeimet, akkor kattints IDE!

Tovább a blogra »