Mennyei omlós csirkemell aszalt szilvával, bacon köntösbe bújtatva
A következő receptünk egy igazi hibrid gasztrocsoda, ugyanis receptek összeelegyítésén túl családtagok szuper tippjeinek alkalmazásával egyetemben született meg, és vált tökéletessé. A végeredményért megéri dolgozni, ropogósra sült szalonnába tekert, ízletes aszalt szilvával töltött omlós, finoman fűszerezett csirkehús kerül az asztalunkra!
Amellett, hogy mennyei ételt alkotunk, egészen egyszerű az elkészítés is. Kizárólag a sütés, ami kicsit időigényes, de mi közben nyugodtan lazíthatunk, vagy akár gyorsan elvégezhetjük a napi házimunkát.
A hozzávalók a következők:
- 2 egész csirkemellfilé (kb. 80 dkg)
- vegeta
- bors
- fokhagymapor vagy zúzott fokhagyma
- aszalt szilva
- 500 gramm sertészsír
Elkészítése:
- Első lépésben kiklopfolom a vékony szeletekre vágott csirkemelleket. Befűszerezem őket a vegeta, bors és fokhagyma keverékével.
- Aszalt szilvákat helyezünk a mellek közepére, és a széleket ráhajtom a szilvákra, batyuszerűen. (Mi 3-3 db szilvát töltöttünk minden husiba), Egy-egy darab vékonyra szelt baconszalonnába tekerem a töltött csirkét. (Mi eleve fóliázott, vékonyra szelt szalonnával dolgoztunk).
- Belerakom a húsokat egy tepsibe.
- Felolvasztom serpenyőben a zsírt, és leöntöm vele a húsokat. Ettől lesz különlegesen omlós az állaga, és isteni az ízvilága.
5. Kb. másfél órát hagyom sülni a sütőben, amikor a bacon szép pirosra és ropogósra sül, készen is vagyunk!
6. Különféle köretekkel harmonizálhat, akár rizibizi, akár krumpli is lehet a terítéken. Mi ropogós sült krumplival tálaltuk, és petrezselymet, uborkát, céklát használtunk fel díszítésként.
Jó étvágyat!
Ha tetszett, amit olvastál, kövess Facebookon, hogy ne maradj le a folytatásról! 🙂
Ha most kapcsolódtál be, érdemes a történet előzményeit is (korábbi bejegyzéseimet) elolvasnod!
Ha szívesen kipróbálnád további tejmentes receptjeimet, akkor kattints IDE!