Kata-pult,

Csirkemájjal töltött tojások panírbundában

A csirkemáj és tojás is sokoldalú vitaminforrás, illetve ásványi anyagokban és nyomelemekben is gazdag élelmiszerek, így ez a könnyen elkészíthető fogás igazi tápanyagbombának számít. Tejmentes diéta esetén pedig kiemelten fontos, hogy étrendünkből ne hiányozzon a megfelelő mennyiségű kalcium és D-vitamin; s mivel a tejtermékek – főként a sajtok – élen járnak a kalciumban gazdag élelmiszerek listáján, ezért más forrásokból kell ezt a hiányt pótolnunk. A csirkemáj és tojás is alkalmas ennek pótlására, ugyanis mindkettő tartalmaz kalciumot és D-vitamint.

Csupán néhány hozzávalóra van szükségünk, így nemcsak az egészségünket, hanem a pénztárcákat is kímélhetjük; ráadásul nem szükséges hosszas bevásárlólistával és méretes szatyrokkal készülnünk a főzés előtti alapanyag-beszerző kiruccanáshoz.

Akkor vágjunk bele!

Hozzávalók:
– kb. 30 dkg csirkemáj
– 1 nagy fej vöröshagyma
– só (ízlés szerint)
– bors (ízlés szerint)
– olaj

 A bundához pedig készítsük elő a következőket:
– liszt
– tojás
– panírmorzsa (gluténérzékenyek pl. kukoricadarával helyettesíthetik)

Elkészítés:
1. Az apróra vágott hagymákat megdinsztelem olajon, és belerakom a serpenyőbe a feldarabolt májat. Folyamatos kevergetés mellett, nagy lángon készre sütöm a májat. A folyamat végén forgatom csak össze a sóval, borssal.
2. Keményre főzök 10 tojást, félbevágom őket és a sárgáját kiszedem egy kis kanál segítségével.
3. A tojássárgáját és a májat villával összetöröm és összekeverem. Ezt a masszát visszatöltöm a tojásokba.

unnamed_7.jpg
4. Végül bepanírozom a töltött tojásokat. A gluténérzékenyek a hagyományos (liszt, tojás, panírmorzsa) kombináció helyett beleforgathatják a tojásokat rizslisztbe, felvert tojásba, majd kukoricadarába.

unnamed_6.jpg
5. Megsütöm a bepanírozott tojásokat, tetszőleges körettel – sült krumplival vagy rizi-bizivel – tálalom.

unnamed_4.jpg

Íme a végeredmény:

unnamed_3.jpg

TIPP: Mivel nálam a majonéz is elég gyakori kísérője az ételeknek, úgy kaptam igazán az ízlésemhez passzoló étket, hogy egy kis (tejmentes) majonézbe tunkoltam a tojásokat! 🙂

Jó étvágyat! 🙂

Ha tetszett, amit olvastál, kövess Facebookon, hogy ne maradj le a folytatásról! 🙂

Ha most kapcsolódtál be, érdemes a történet előzményeit is (korábbi bejegyzéseimet) elolvasnod!

Ha szívesen kipróbálnád további tejmentes receptjeimet, akkor kattints IDE!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. OKissKata says:

    @Andrass9: “Hivatalosan” szerintem sok (boltban kapható) dolognak nem kellene tejet tartalmaznia, mégis tartalmaz. Az biztos, hogy a házi majonézben nincs tej, én viszont lusta voltam, így abból boltit használtam 🙂 Ezért megjegyeztem zárójelben, hogy tejmenteset 🙂

  2. Andrass9 says:

    @OKissKata: Hát … ha te mondod, akkor biztos …
    Egyezzünk ki abban, hogy a majonéz hivatalosan NEM tartalmaz tejet, Különösen nem, ha magad készíted 🙂

  3. OKissKata says:

    @Andrass9: Örülök, hogy tetszik a recept! Akár panír nélkül is elkészíthető, ha úgy jobban tetszik, de nekem így passzol igazán a majonézhez 🙂
    Pedig van tejes majonéz, pl. a Hellmann’s majonézben is ott a tejpor. És mindenben ott leselkedik… ( leatejjel-felafejjel.blog.hu/2017/02/01/a_feher_mereg_nyoma_mindenutt) De szép számmal vannak szerencsére tejmentesek is 🙂 Sok sikert a rántott tojás elkészítéséhez!

  4. Andrass9 says:

    Tejes majonézzel még nem találkoztam, de még fiatal vagyok 🙂
    A recept jó, Benke Laci bácsi imádná! Rántott Tojás!!!!
    Azért megpróbálnám, mert szeretem a rántott dolgokat 🙂
    Hogy őszinte is legyek: soha nem értettem, minek egy nagyon finom töltött tojást még kirántani is … De ez magánvélemény 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!