Csirkemájjal töltött tojások panírbundában

A csirkemáj és tojás is sokoldalú vitaminforrás, illetve ásványi anyagokban és nyomelemekben is gazdag élelmiszerek, így ez a könnyen elkészíthető fogás igazi tápanyagbombának számít. Tejmentes diéta esetén pedig kiemelten fontos, hogy étrendünkből ne hiányozzon a megfelelő mennyiségű kalcium és D-vitamin; s mivel a tejtermékek – főként a sajtok – élen járnak a kalciumban gazdag élelmiszerek listáján, ezért más forrásokból kell ezt a hiányt pótolnunk. A csirkemáj és tojás is alkalmas ennek pótlására, ugyanis mindkettő tartalmaz kalciumot és D-vitamint.

Csupán néhány hozzávalóra van szükségünk, így nemcsak az egészségünket, hanem a pénztárcákat is kímélhetjük; ráadásul nem szükséges hosszas bevásárlólistával és méretes szatyrokkal készülnünk a főzés előtti alapanyag-beszerző kiruccanáshoz.

Akkor vágjunk bele!

Hozzávalók:

– kb. 30 dkg csirkemáj

– 1 nagy fej vöröshagyma

– só (ízlés szerint)

– bors (ízlés szerint)

– olaj

 A bundához pedig készítsük elő a következőket:

– liszt

– tojás

– panírmorzsa (gluténérzékenyek pl. kukoricadarával helyettesíthetik)

Elkészítés:

1. Az apróra vágott hagymákat megdinsztelem olajon, és belerakom a serpenyőbe a feldarabolt májat. Folyamatos kevergetés mellett, nagy lángon készre sütöm a májat. A folyamat végén forgatom csak össze a sóval, borssal.

2. Keményre főzök 10 tojást, félbevágom őket és a sárgáját kiszedem egy kis kanál segítségével.

3. A tojássárgáját és a májat villával összetöröm és összekeverem. Ezt a masszát visszatöltöm a tojásokba.

unnamed_7.jpg

4. Végül bepanírozom a töltött tojásokat. A gluténérzékenyek a hagyományos (liszt, tojás, panírmorzsa) kombináció helyett beleforgathatják a tojásokat rizslisztbe, felvert tojásba, majd kukoricadarába.

unnamed_6.jpg

5. Megsütöm a bepanírozott tojásokat, tetszőleges körettel – sült krumplival vagy rizi-bizivel – tálalom.

Íme a végeredmény:

TIPP: Mivel nálam a majonéz is elég gyakori kísérője az ételeknek, úgy kaptam igazán az ízlésemhez passzoló étket, hogy egy kis (tejmentes) majonézbe tunkoltam a tojásokat! 🙂

Jó étvágyat! 🙂

Címkék: ,

Ha tetszett, amit olvastál, kövess Facebookon, hogy ne maradj le a folytatásról! 🙂

Ha most kapcsolódtál be, érdemes a történet előzményeit is (korábbi bejegyzéseimet) elolvasnod!

Ha szívesen kipróbálnád további tejmentes receptjeimet, akkor kattints IDE!

Tovább a blogra »