Ez az egyszerű és nagyszerű étel egy igazi barát. Hogy miért?
Szabadidőbarát, mert nem kell hosszú órákig a konyhában bűvészkedned, tehát nem kell az összes szabadidődet főzőcskézéssel töltened. Inkább menj ki a szabadba ebben a szép időben 🙂
Gyermekbarát, mert szolid fűszerezése miatt még a kisebbek is nyugodtan ehetnek belőle, mint az én 15 hónapos kislányom.
Anyukabarát, főként egy nem mindig sokat alvó kisgyermek anyukájának jó cimborája. Az ételnek eme csodás tulajdonsága pedig abból adódik, hogy két részletre bontom a konyhaművészkedést, ráadásul a hosszasabb részén (pácolás) előző este túl vagyok. Ha másnap nyűgösebb nap következik esetleg, akkor is csak annyi a dolgom, hogy a grillre dobom a husit és felteszek főni egy zacskós rizst! 🙂 (Nekem a basmati rizs a kedvencem.)
És nevezhetjük akár mindenmentesnek is joggal, hiszen nem tartalmaz pl. tejet, glutént, tojást, szóját, sőt mogyorót sem. De akkor mégis mit tartalmaz? A következő sorokból kiderül!
Hozzávalók (kb. 3 főre):
– 50 dkg csirke
– magos mustár (hagyományos mustárral is helyettesíthető)
– 1 ek. olaj
– 0,5 nagy citrom leve
– 3 gerezd fokhagyma
– Himalája só
– 1 lapos tk. bors
– 2 tk. oregánó
– 2 tk. bazsalikom
Elkészítés:
1. A csirkét vékony szeletekre vágom. Besózom, bedörzsölöm mindkét oldalát mustárral, majd összekeverem a húsokat a zúzott fokhagymával.
2. Előveszek a pácnak egy lezárható műanyag dobozt, amelyben elférnek a húsok. A frissen facsart citromlevet összekeverem az olajjal. Beleszórom a fűszereket (az oregánót, borsot és bazsalikomot). Megforgatom a húsokat a pácban, majd egy éjszakára a hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.
3. Másnap már csak annyi feladatom van, hogy megsüssem a hússzeleteket. Én minigrillt szoktam használni, ennek előnye, hogy a pácban lévő olajon kívül nem kell plusz zsiradékot használnom. Természetesen serpenyőt is használhatunk a sütéshez.
4. Én rizibizit készítettem köretnek, de akár sült krumplival is ízletes fogást kapunk!
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: