Kata-pult,

Gombás csirke wokban, szójaszósszal nyakon öntve

A mai ebédünk receptjét fogom most nyilvánosságra hozni, ami egyben a holnapi étkünk is lesz, hiszen bőséges adagot készítettem belőle. Szerencsére nem bántuk meg! Ez igazándiból egy hirtelen rögtönzött fogás, de büszke vagyok rá, hiszen nem csak én aléltam el ettől az ízkavalkádtól, hanem a férjem elismerését is kivívta a kaja. Olyannyira, hogy megjegyezte, nála ez innentől a top 5-ben foglal helyet.

Úgy keltem fel ma reggel, hogy szeretnék egy kis kalciumot bevinni a szervezetembe, és nem csak tabletta formájában. Eddig nem kellett erre külön odafigyelnem, hiszen fogyasztottam annyi tejterméket, amivel nagyjából megvolt a napi betevő falat kalciumból is. Legutóbbi posztomban (ITT található) felkutattam azokat az ételeket, amelyek remek forrásául szolgálhatnak ennek az ásványi anyagnak, és persze csokorba gyűjtöttem minden fontos és érdekes tudnivalót a kalciummal kapcsolatban. Ha még nem tetted, olvasd el, érdemes!

mushroom-1998763_960_720.jpg

Szóval ott tartottam, hogy ennek fényében fogok ételt varázsolni az asztalunkra. A mák nem is lenne rossz ötlet, de ezzel más tervem van, erről majd később olvashattok. Annyit tudtam, hogy csirkét szeretnék enni, így eszembe jutott, hogy a gombát kiválóan lehetne hozzá társítani a wok serpenyőm ölelésében. A gomba a tejtermékek, az olajos magvak, és a szardínia után ugyanis a kalciumban egyik leggazdagabb táplálék. Mindehhez találtam a bevásárlás során egy szuper akciós szójaszószt, és akkor hirtelen meg is született az ötlet. Kaliforniai paprika és lilahagyma teheti tökéletessé a kompozíciót, gondoltam. Nem kertelek tovább, hanem máris megosztom veletek a receptet!

Hozzávalók (kb. 4 főre)

– 70-80 dkg csirkemellfilé felkockázva

– 25 dkg csiperkegomba

– 1 méretes kaliforniai paprika

– 2 nagy fej lilahagyma

– fűszerek: só, bors

– 3-4 gerezd fokhagyma

– petrezselyem apróra vágva (vagy szárított változat)

– szójaszósz

– olaj

Elkészítése:

1. A kockákra vágott csirkemellet besózom, megborsozom, és a  zúzott fokhagymában is meghentergetem. Én szoktam hagyni kb. 1 órát állni, hogy még intenzívebb legyen az ízhatás.

2. A gombákat alaposan megmosom, vékony szeletekre vágom. A lilahagymát is felkarikázom, és a kaliforniai paprikát kockákra vágom.

unnamed_7_1.jpg

3. Egy kis olívaolajon megpirítom a lilahagymát, majd kicsit később rádobom a gombát, a paprikát, végül a csirkemellet. Petrezselyemmel is jól megszórom a wok tartalmát.

4. Amikor a hús is megsült, és a paprika is ráncosodni kezd, kész az étel! Az utolsó percekben elég nyakon önteni ízlés szerint szójaszósszal, megkoronázza az ízeket! Köretnek pedig a rizs a megfelelő választás.

unnamed_5_2.jpg

Jó étvágyat kívánok mindenkinek, hamarosan egy mákos receptet is kisütök 🙂


17522916_1471185506239288_7039923846023948988_n.jpg

 

Ha tetszett, amit olvastál, kövess Facebookon, hogy ne maradj le a folytatásról! 🙂

Ha most kapcsolódtál be, érdemes a történet előzményeit is (korábbi bejegyzéseimet) elolvasnod!

Ha szívesen kipróbálnád további tejmentes receptjeimet, akkor kattints IDE!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!