10-féle ízletes, valódi alapanyagokból készült fogás; köztük vegán, illetve csirke-, pulyka- és marhahúsos finomságok. Ez dióhéjban a Polcz újratöltve.
2018. március 1-je: dobpergés, pezsgő…, hiszen fontos dátum ez a Polcz Speciál ételek megalkotóinak életében, és nem utolsósorban e finomságokat elfogyasztani vágyókéban is. Megtörtént ugyanis a várva várt visszatérés! Én már hónapok óta vártam arra, hogy újra betárazhassak a „kétperces” egészséges ételekből, hiszen minimális szabadidő, ételallergia, egészséges táplálkozásra való igény és válogatós gyomor mellett a Polcz ideális megoldást nyújt a sorsdöntő kajakérdésre a rohanó hétköznapokban. Néhány hónapig nem volt lehetőségünk ezekből az ízletes fogásokból rendelni, hiszen egy nagy átalakuláson ment keresztül a cég. (Erről később.)
Ha korábban nem olvastad a Polcz Speciál ételeiről szóló bejegyzésem, akkor kérlek, pótold ezt a hiányosságot a fenti linkre kattintva!
Az említett posztban kifejtem, miért is becsülöm nagyra Vica és Gábor munkásságát; dióhéjban a lényeg: „Hogy milyen hiányt pótolnak az ínycsiklandó étkeik? Azt az űrt, ami egy átlagos, rohanós, feladatokkal teli hétköznap és az egészséges, adalékmentes ételek elkészítése között tátong.”
A Polcz Speciál ételei „mentesek”, ám itt a mentes jelző némi paradoxont rejt, hiszen miközben néhány felesleges összetevőt megvonnak a szervezetünktől, annál több pluszt adnak!
Nézzük, mit is vonnak meg tőlünk a „speciálok”, és mit adnak cserébe! A következő összetevőkre terjed ki a „mentesség”:
És hogy milyen pluszokat ad egy-egy dekoratív üvegbe töltött ínyencség?
Hogy miért kellett a nagy visszatérésre néhány hónapot várni?
A korábbi műanyag tálcás csomagolás helyett környezetkímélő kiszerelésre váltott a Polcz. Hosszabb folyamatot igényelt az új, üveges csomagolásra való áttérés, mivel Vicáéknak a recepteket is át kellett dolgozniuk, hiszen – amint egy korábbi videós bejelentkezésükből megtudhattuk -, az ételek a hőkezelés során máshogy viselkednek a műanyag tálcában és másként a befőttes üvegben. Ahhoz pedig idő kellett, hogy kikísérletezzék az összetevők megfelelő arányát a tökéletes ízélmény érdekében! 🙂 Ráadásul a termékekkel együtt a weboldal, illetve a webshop is teljes átalakuláson ment keresztül. Szerintem nagyon tetszetős az új dizájn, könnyen kezelhető és átlátható az oldal, és minden fontos információ megtalálható az ételekről. Megtudhatjuk a fogások pontos összetevőit, tápértékét és lejárati idejét, és természetesen egy-egy guszta ételfotó is szerepel a leírások mellett, hogy még inkább megjöjjön az étvágyunk!
Az említett korábbi bejegyzésemben lévő ételek közül már jó néhány kikerült a választékból, és helyettük újabb ételek szerepelnek a palettán. Az abszolút kedvencem nagy örömömre megmaradt, és semmit sem változott: az ananászos csirke különleges ízvilágára most sem találok szavakat! Korábban nem sikerült megkóstolnom a mustáros marhát, hiszen amikor felfedeztem a speciálokat, épp nagyon megfogyatkozott már az átállás előtti kínálat. Most viszont sikerült bepótolnom ezt a hiányosságomat, és jelentem, nem bántam meg! Nem is tudom, hogy döntetlen legyen-e a meccs, vagy nagyon szoros versenyben – az ananászos csirkével – ezüstérmet ítéljek neki. Nehéz döntés, de a lényeg, hogy a mustáros marha hű a nevéhez: szintén marha jó!
Én mindenkit arra biztatok, aki teheti, próbálja ki a Polcz Speciál ételeit, és fogyassza egészséggel! Csak azoknak nem ajánlott az ételek fogyasztása, akiknek gondot jelent, hogy azok búzalisztet és tejet is felhasználó üzemben készülnek. Szerencsémre nálam semmilyen problémát nem okoztak az ételek, ezt korábbi írásomban ki is fejtettem. De ezt mindenki saját belátása, tapasztalatai alapján döntse el!
Szeretnél több szabadidőt, vagy egyszerűen abszolút nincs időd főzni? Szeretnél egy vésztartalékot, amit akár otthon, akár a munkahelyeden bármikor elővehetsz, és 2 perc melegítés után ehetsz? Szeretnél mindenféle felesleges és egészségtelen sallangoktól, ízfokozóktól mentes, valódi alapanyagokból készült fogásokat enni? Szeretnéd, ha mindemellett ízletes falatok kerülnének a tányérodra, amelyek mellett ujj nem marad szárazon?
Ha igen, akkor:
További sok sikert kívánok a Polcz Speciálnak, nektek pedig jó étvágyat! 🙂