Kata-pult,

Cukkinis-csirkés “rántottával” rakott édesburgonya

Onnan jött ennek az újdonságnak az ötlete, hogy szeretem a batátát, a rántottát és a csirkét; gondoltam, miért ne hozhatnám őket össze, és kreálhatnék belőlük valami újat! Az eredménnyel nem csak én voltam elégedett, kicsi lányom is örömmel falatozott belőle! Arra készüljetek fel, hogy ez abszolút nem az az ízvilág, mint ami az előző, baconnal, gombával… Tovább »

Baconnal, gombával és darált hússal rakott krumpli

Egy újabb tejmentes, gluténmentes, ráadásul nikkelszegény fogás következik! Hogy az utóbbi diétára miért van szükség, a Nikkelmentes diéta? Ki hallott már ilyet! című bejegyzésemből megtudhatod. Most rendhagyó módon nem kertelek, hanem gyorsan elétek tárom egy kedvenc receptem! Hagyományos rakott krumplit szinte mindenki készített már, én egy-két éve bukkantam rá az ötletre: megtörhetjük a szürke hétköznapok… Tovább »

Mákos-diós-szilvás süti tej- és lisztmentesen

Ezt a játszva elkészíthető, könnyű és ízletes süteményt anyukám kísérletezte ki, mert meg akart lepni valami finom, tej- és gluténmentes sütivel. Sikerült is a terve, és nem csak az ízvilága különleges ennek a kis kevert süteménynek, hanem az a tény is, hogy semmilyen lisztet (még gluténmentes lisztet) sem tartalmaz! Már több alkalommal elkészítettük ezt a… Tovább »

Variációk gombás-lecsós csirkemellpörköltre

Remélem, senkinek nincs gondja a gombával, és nem átkozódtok, hogy már megint gombás recepttel jövök! 🙂 Vagy rosszul gondolom? Akkor is próbáljátok ki ezt a receptet, mert még a férjem is szereti, aki eddig nem szerette a gombát, legalábbis azt állította… Egészen addig, amíg fel nem találtam és tálaltam neki ezt az ínycsiklandó, szaftos étket…. Tovább »

Gombás csirke wokban, szójaszósszal nyakon öntve

A mai ebédünk receptjét fogom most nyilvánosságra hozni, ami egyben a holnapi étkünk is lesz, hiszen bőséges adagot készítettem belőle. Szerencsére nem bántuk meg! Ez igazándiból egy hirtelen rögtönzött fogás, de büszke vagyok rá, hiszen nem csak én aléltam el ettől az ízkavalkádtól, hanem a férjem elismerését is kivívta a kaja. Olyannyira, hogy megjegyezte, nála… Tovább »

Tárkonyos csirkeraguleves kókusztejjel

A “címszereplő” nálunk igazi favorit, a különböző zöldségkrémlevesek mellett ez az általam leggyakrabban elkészített leves. Igen ám, csakhogy alapvetően egy igazi tejes fogásról van szó, hiszen eredetileg liszt és tejföl elegyéből készült habarással sűrítettem, sőt tejszínnel is megkoronáztam a folyamat végén. A tejfölt helyettesíthetném akár szójajoghurttal, de számtalan egyéb lehetőséget találhatunk erre az interneten, ha… Tovább »

Fokhagymás csirke mustáros-citromos pácban

Ez az egyszerű és nagyszerű étel egy igazi barát. Hogy miért? Szabadidőbarát, mert nem kell hosszú órákig a konyhában bűvészkedned, tehát nem kell az összes szabadidődet főzőcskézéssel töltened. Inkább menj ki a szabadba ebben a szép időben 🙂 Gyermekbarát, mert szolid fűszerezése miatt még a kisebbek is nyugodtan ehetnek belőle, mint az én 15 hónapos… Tovább »

Csirkemájjal töltött tojások panírbundában

A csirkemáj és tojás is sokoldalú vitaminforrás, illetve ásványi anyagokban és nyomelemekben is gazdag élelmiszerek, így ez a könnyen elkészíthető fogás igazi tápanyagbombának számít. Tejmentes diéta esetén pedig kiemelten fontos, hogy étrendünkből ne hiányozzon a megfelelő mennyiségű kalcium és D-vitamin; s mivel a tejtermékek – főként a sajtok – élen járnak a kalciumban gazdag élelmiszerek… Tovább »

Chicken tikka masala kicsit másképp

A recept története: Az egyik kedvenc ételem receptjét osztom meg ma veletek. Néhány éve készítettem el először; akkor még a hagyományos, joghurttal és tejszínnel készült változatot. Sikere már akkor is vitathatatlan volt konyhám rajongói, azaz a családtagjaim körében. Egy általam nagyon kedvelt indiai étterem egyik népszerű fogásaként ismertem meg. Amikor először jártunk ezen a varázslatos… Tovább »

Indiai répakrémleves

Ezt az ínyenc levest fogyasztottuk tegnap, és az az igazság, hogy elég gyakran kerül az asztalra. Rengeteg előnye van, hátránya talán csak annyi, hogy nem lehet belőle eleget készíteni. Én elég nagy kondérral szoktam csinálni, kb. 2 liternyi vízből és majdnem 1 kg répából, pedig pici Szofika lányomon kívül csak ketten vagyunk a háztartásban. Az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!